Activiteiten in Zweden, wat doe jij?

Wat doe jij tijdens je vakantie in Zweden?

Ben jij een Elandbewonderende Outdoorfan, een Museumverslindende Cultuurfanaat of misschien wel een Levensgenietende Flierefluiter? Met de campagne SwedishMoments liet TouristSweden vakantiegangers via een test ontdekken welke Zweden vakantie bij hen past. TouristSweden wil op deze ludieke manier laten zien hoe aantrekkelijk Zweden is. Natuurlijk werkt Zweden-Villa graag mee aan deze campagne van TouristSweden en we delen dit graag met u;


De Eland bewonderende Outdoorfan: 

Een elandbewonderende outdoorfan kiest niet voor gekunstelde stadstuintjes en aangelegde dierenparken. Aan een mooi meer, op een met mos bedekte steen, geniet hij met een verrekijker in zijn ene en het boek “Flora en fauna van Zweden” in zijn andere hand. Bij hem draait alles om de echte beleving. De mooiste routes bewandelen, rondstruinen in een authentieke omgeving, vissen aan de haak slaan en oer-Zweedse maaltijden eten. En als er dan ook nog een eland opduikt – kalm en statig bij het perfecte achtergrondlicht – ervaart de elandbewonderende natuurnerd het ultieme geluk. De outdoorfan is dol op het allemansrätt en alle hoofdstukken in de reisgids die over eetbare planten, vogelrijke meren en koken op een houtvuur gaan, beloont hij met vijf van de vijf sterren. Deelt statusupdates over: zichzelf terwijl hij aan een schilderachtig meer van een pas gebakken visje zit te genieten vanaf zijn ultieme vakantieplekje aan of bij het water.


Outdoor en elanden:  

Voor iedereen die van flora en fauna in zijn oorspronkelijke vorm houdt, is er in Zweden genoeg te doen. Je kunt hier volop wandelen, boot- en kanotochtjes maken, op zeesafari gaan, paardrijden, vissen, kamperen en fietsen. En er zijn nog veel meer plekken om te bezoeken, want door het allemansrätt kan iedere natuurliefhebber de bossen, weiden, meren en zee zelf te ervaren. Wil je tijdens je vakantie genieten van alles wat Moeder Aarde heeft gemaakt, dan is Zweden je beste reisdoel.


De Museumverslindende Cultuurfanaat: 

Een bezoek aan een vervallen ruïne is voor de museumverslindende cultuurfanaat het mooiste wat er is. Hij bezoekt een waslijst aan cultuurmonumenten en bezienswaardigheden en vinkt alle culturele hoogtepunten af. Dat zijn kastelen, landhuizen, markten, festivals, musea en oude stadswijken waar de huizen tegen elkaar aanleunen om niet om te vallen. Ook winkelen, architectuur en een cafébezoek staan op zijn to-do-list, en na een lange dag vol ervaringen én volle tassen valt de cultuurfanaat voldaan in slaap. Deze reizigers vermijden gekunstelde en massale pretparken en genieten meer van pittoreske stadjes, livemuziek en imponerende culinaire markten en natuurlijk een goed slaapadres.  


Prikkeling van de zintuigen:
Cultuur vind je overal en dat merk je vooral als je Zweden vanuit een cultureel perspectief wil beleven. Musea, markten, kastelen, cultureel erfgoed, muziekfestivals, culinaire festivals, galerieën en architectuur. Overal in het land vind je bezienswaardigheden waar met name cultuurliefhebbers van zullen genieten. In Zweden is dat perfect te combineren met het prachtige landschap.


De Levensgenietende Flierefluiter: 

De Levensgenietende Flierefluiter waardeert zijn vakantie op basis van het aantal meters dat hij naar het strand moet afleggen en het aantal bladzijden van het boek dat hij die dag heeft gelezen. Hij voelt zich het meest op zijn gemak als hij door idyllische stadjes kan struinen, van heerlijk eten kan genieten, rustig de omgeving kan bekijken en de zon langzaam in de horizon ziet zakken. De slenteraar vermijdt overvolle tenten, lange rijen en lastige uitdagingen en geeft de voorkeur aan rustige plekjes in bos en langs de vele meren, mooie dagtochten en een geringe stimulans die meer feel-good hormonen aanmaakt dan een versnelde hartslag. Deelt statusupdates over: het uitzicht vanuit zijn luie stoel op de veranda van zijn vakantievilla....


Genieten staat voorop: 

Voor iedereen die vindt dat een vakantie gewoon een vakantie moet zijn, zijn er in Zweden veel plaatsen om te ontspannen en te genieten van o.a. de gastronomie of een ongeëvenaard uitzicht. Schilderachtige boottochtjes, uitgestrekte meren, rotsen, fraaie golfbanen, gastronomische tochtjes in kleine stadjes, ruisende naaldbossen, kronkelende rivieren......  Maar gewoon een huisje huren, goed eten en ontspannen op de veranda is ook niet slecht als je volop van het leven wilt genieten tijdens je vakantie in Zweden.


De Zweedse bergen, meren en bossen door: 

Door het afwisselende landschap en de activiteiten heeft iedereen die voor een actieve vakantie in Zweden kiest de mogelijkheid om zijn adrenalinegehalte te verhogen. Klimmen, kajakken, windsurfen, fietsen, vissen en zwemmen zijn een paar activiteiten die je als avontuurlijke vakantieganger in de zomer Zweden kan beleven. En in de winter kun je ijsvissen, skieen, wandelen, langlaufen en natuurljk een avontuur aangaan op de snowscooter of huskytocht. In Zweden vind je gegarandeerd activiteiten waarvan je hart sneller zal kloppen.  


Beleef en geniet van Zweden op de manier die bij je past en vanuit de mooiste locatie's, welkom bij Zweden-villa